Schoorsteenproblemen
Schoorsteenvegen
Schoorsteenrenovatie
Vogelweringen

Schoorsteenproblemen

Merkt u problemen of een verminderde werking op bij uw schoorsteen of rookkanalen? Bent u van plan om uw verwarmingsinstallatie te vervangen of een bijverwarming te plaatsen en wenst u een grondige controle zodat problemen met bestaande rookkanalen vermeden worden?

Schouwbrand, slechte trek, verstopping en geurhinder

Bij een verkeerd of slordig uitgevoerde installatie van een rookkanaal of schoorsteenkap, slecht stookgedrag, of weinig tot geen schoorsteenonderhoud, kan u te kampen hebben met diverse schoorsteenproblemen.

Zo kan u last hebben van teeraanslag, geurhinder of zelfs schouwbrand. Bij de overstap van een verwarmingstoestel op stookolie naar een hoogrendementsketel of gas krijgt u zonder aanpassingen van uw schoorsteen te maken met condensatie in de vorm van bruine vlekken op de schouwmantel of witte aanslag op de schoorsteenkroon.

Naast goed onderhouden cv installaties, gaskachels en badkamergeisers moet ook de luchttoevoer van uw schoorsteen of gasafvoer in goede staat zijn om vergiftiging met koolmonoxide te vermijden.

Oplossingen voor uw schoorsteenproblemen

Hebt u problemen met de terugslag van rook of een slechte trek dan heeft dit waarschijnlijk te maken met een verkeerde uitmonding van het rookkanaal, scheuren in de kanaalwand of verstopping door vogelnesten en bijhorend opvulmateriaal.

Veel van deze schoorsteenproblemen vinden een oplossing in grondig en regelmatig onderhoud, de installatie van een nieuwe schoorsteenvoering en vogelweringen. Verouderde rookkanalen en schoorstenen worden op die manier efficiënt gerenoveerd en beschermd tegen onwelkome gasten.

Laat uw schoorsteen en rookkanalen bij het vervanging van uw verwarmingstoestel of het installeren van een open haard of kachel op hout, pellets, kolen, gas of stookolie, door schoorsteenbedrijf Jacxens grondig controleren zodat problemen kunnen vermeden worden. Hebt u reeds te maken met een schoorsteenprobleem? Contacteer ons nog vandaag voor een onderzoek of camera inspectie.

Camera inspectie van uw schoorsteen

Wenst u een ongebruikt of verborgen rookkanaal in gebruik te nemen of wordt u geconfronteerd met een schoorsteenprobleem? Met een camera inspectie kan de staat van uw schoorsteen uitvoerig en zonder hak- of breekwerk in alle details onderzocht worden. Ook na een schouwbrand is het aangeraden om uw schoorsteenkanaal grondig te onderzoeken, de schade op te meten, en te reinigen voor nieuw gebruik.

Tijdens de inspectie met een geavanceerde, wendbare kleurencamera ontdekt Jacxens vlot alle verstoppingen, vogelnesten, slechte voegen, scheuren, of andere constructiegebreken. Ook de oorzaken van problemen als insijpelend water, terugslag of condensvorming kunnen hiermee snel opgespoord worden. Het visueel vaststellen van gebreken met een camera biedt u een gerichte herstelling of vlotte verwijdering van obstakels of vogelnesten doordat hun exacte positie kan bepaald worden.

Schoorsteenbedrijf Jacxens biedt camera inspectie voor onderzoek naar schoorsteenproblemen en ten behoeve van derden zoals verzekeringskantoren met gedocumenteerde PV van de vaststellingen. Contacteer ons nog vandaag en vraag naar uw mogelijkheden.

wat we ook doen

Schoorsteenvegen
Schoorsteenrenovatie
Vogelweringen